Explico a Madrid els principals projectes econòmics per a Andorra

Durant la meva estada a Madrid, he explicat a agents econòmics, però també als mitjans de comunicació els avenços que ha fet a Andorra per obrir la seva economia a d’altres sectors. En concret, he incidit en l’esforç que s’ha fet des de l’Executiu per comptar amb un model impositiu homologable i competitiu perquè les empreses que es radiquin al país puguin competir globalment.

També he destacat la tasca que s’està duent a terme per diversificar l’economia andorrana i comptar amb altres fonts de creixement més enllà del turisme. He aprofitat l’estada a Madrid per concedir entrevistes a importants mitjans de comunicació espanyols com són El País, el Canal 24 Horas de RTVE i la ràdio econòmica Capital Radio.

 

El País

Andorra no tornarà a estar a la llista de paradisos fiscals. Així ho he afirmat, tot apuntant que “d’ençà del 2012 el model econòmic del país ha canviat i ara l’objectiu és explicar aquest canvi de model”. En aquest sentit, es treballa perquè el país atregui inversors no únicament per una fiscalitat atractiva.

Respecte de la diversificació econòmica, he subratllat l’ambició del projecte “que ajudarà l’economia andorrana, molt dependent del turisme fins ara, i que després de la pandèmia ha vist menyscabat el 12% del PIB”.

Entrevista a Jordi Gallardo, El País (27/10/2021)

 

RTVE 24h

He defensat el projecte de l’Aeroport Andorra-La Seu d’Urgell com un equipament “estratègic pel país”. La connexió amb l’aeroport de Barajas, que s’iniciarà el 17 de desembre, permetrà situar les estacions d’esquí molt a prop de Madrid i connectar-nos amb altres capitals del món.

Finalment, he remarcat que “disposar d’un operador únic i públic en la distribució elèctrica, FEDA, ens permet disposar d’uns preus estables al llarg de tot l’any”.

Entrevista a Jordi Gallardo, Canal 24 Horas (27/10/2021)

 

Capital Radio

En l’entrevista matinal al programa ‘Capital, la Bolsa y la Vida’ de Luis Vicente Muñoz, he refermat que l’atractiu d’Andorra va més enllà de la fiscalitat i ha destacat altres aspectes com la seguretat jurídica i l’entorn. Durant la conversa, he ressaltat l’aposta estratègica pels eSports i l’economia digital per diversificar el creixement econòmic del país.

Entrevista a Jordi Gallardo, Capital Radio (26/10/2021)

Deixa un comentari