Prorroguem la reducció dels lloguers comercials durant tot el mes de maig

La reducció de les rendes dels locals per a negoci, mesura que emana de la Llei del 4 de  desembre de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada pel SARS-CoV-2, es mantindrà en vigor tot el mes de maig. Així s’ha aprovat aquest dijous en sessió del Consell General, gràcies als vots dels grups  parlamentaris de la coalició, Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos. D’aquesta  manera, es prorroguem la mesura que expirava el 30 d’abril i que és d’aplicació també per a les empreses que gestionen allotjaments d’ús turístic.

 

En la meva intervenció he subratllat que “tots estem lluitant pel mateix objectiu” que és que “el país continuï endavant i que puguem continuar sent competitius i resilients”. També, he garantit que des de l’Executiu “seguirem sent reactius a qualsevol canvi de situació i aplicant les mesures necessàries per afrontar la progressiva i desitjada recuperació econòmica”.

 

 

També he defensat que “no es deixarà caure el teixit productiu en  aquest període tan dur”, però que s’ha d’actuar de manera equilibrada amb tots els actors corresponsables. És per aquest motiu que el percentatge màxim de reducció del lloguer es rebaixa del 40% (que està establert per a aquest abril), al 30%.

La mesura s’ha prorrogat donada la conjuntura actual i la situació de mobilitat als països veïns, ja que es manté una situació incerta per rebre turistes espanyols i es confia que França suavitzarà les restriccions de mobilitat per a la seva població a principis de maig. 

Deixa un comentari