Presento la candidatura ‘Andorra, Reserva de la Biosfera’

Aquest divendres he presentat als grups parlamentaris del Consell General, la candidatura ‘Andorra, Reserva de la Biosfera’ per la UNESCO.

Acompanyat de la presència de Joan Huguet –director i coordinador de l’estudi de viabilitat de la candidatura andorrana a reserva de la biosfera–, he explicat “les fortaleses que té la nostra candidatura per esdevenir el primer país reserva de la biosfera”. “Els reptes més complicats d’una candidatura, Andorra els té assolits perquè té un desplegament normatiu i legislatiu per complir amb escreix”, ha afegit.

La trobada amb els grups parlamentaris forma part d’una sèrie de reunions informatives amb els diferents col·lectius econòmics, socials, culturals i de protecció del territori del país, que configuren el procés participatiu d’Andorra, Reserva de la Biosfera’.

Cal recordar que reserves de la biosfera n’hi ha més de 700, però cap és un país. El missatge seria molt potent: ser el primer país que accepta, en consens social, polític i també econòmic, optar a aquesta denominació. Estic convençut que serem capaços, tots plegats, d’aconseguir el consens per construir el dossier.

Deixa un comentari