Nou programa d’ocupació per a joves

Aquest dimecres he presentat el nou programa d’ocupació adreçat als joves d’entre 16 i 25 anys que estan inscrits al servei d’Ocupació i que el darrer any no han tingut cap feina. Des del Govern hem estimat que fins a 279 joves andorrans es podran beneficiar d’aquest nou programa d’ocupació. 

 

Està previst que aquest programa sigui desplegat inicialment en un termini de sis mesos de durada, constarà d’una jornada laboral de 40 hores setmanals i el treballador percebrà una remuneració igual o superior al salari mínim. El programa també dotarà aquelles empreses que s’hi adhereixin amb una subvenció d’entre 6.000 i 5.700 euros.

 

Crec que aquest nou pla pal·liarà els efectes de la crisi sanitària potenciant la contractació del jovent, tant al sector públic com en el sector privat, a través dels sistemes d’ajuts i subvencions que hem previst.

 

Sempre he tingut el convenciment que hem de fomentar la inclusió social i laboral i això ho aconseguirem mitjançant la contractació temporal, durant un període d’entre un i sis mesos, prorrogable per un màxim de sis mesos addicionals. Així mateix, hem volgut dotar el programa d’un component formatiu que anirà en funció de les necessitats específiques de cada jove contractat amb l’objectiu d’incrementar el seu grau d’ocupabilitat.

 

 

Podeu veure la meva intervenció íntegrament a partir del minut 31.55

Deixa un comentari