Les lleis d’eSports i de confiança electrònica permetran intensificar la diversificació econòmica

L’Executiu conjuntament amb els grups de la majoria al Consell General continuem fent passos per a la digitalització del país, el que permetrà una major diversificació de l’economia, un dels objectius estratègics marcats en el programa de legislatura ‘Horitzó 23’.

 

L’aprovació, aquest dijous, de la Llei d’eSports situa a Andorra com un país capdavanter en aquest àmbit, només 4 jurisdiccions a tot el món tenen regulats els esports electrònics, aportant seguretat jurídica a un sector que té un alt potencial de creixement econòmic.

 

En la meva intervenció al Consell General, he assegurat que estem convençuts que la nostra diversificació passa per sectors amb un component de digitalització i innovació, sota aquesta visió s’explica l’aprovació de la llei sobre els eSports. A més hem de subratllar que “el país pren una posició capdavantera en un sector que s’ha convertit en una referència del lleure electrònic i que les previsions indiquen que pot superar el volum de negoci dels esports tradicionals”.

 

 

Serveis de confiança electrònica compatibles amb el mercat europeu

 

En la sessió de Consell General d’aquest dijous també s’ha aprovat per assentiment la modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica. D’aquesta manera, la norma s’ha adaptat al reglament europeu eIDAS que harmonitza els certificats i la identitat digital a tots els països de la Unió Europea.

Aquesta actualització de la llei 35/2014 permetrà seguir aprofundint en la digitalització de l’economia andorrana, alhora que les empreses i particulars del país podran fer servir els seus certificats en l’àmbit europeu.

 

 

Deixa un comentari