Inauguro la línia de vols regulars entre Andorra-La Seu i Madrid

Aquest divendres he inaugurat el primer vol de la nova línia regular entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i l’aeroport de Madrid-Barajas. Després de 37 anys, s’ha posat en funcionament aquesta nova ruta sorgida del concurs internacional endegat pel Govern d’Andorra amb la voluntat de reforçar i millorar la connectivitat del Principat, afavorint-ne el desenclavament.

He aprofitat el meu desplaçament a Madrid per mantenir una reunió bilateral prèvia al vol amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya, Raquel Sánchez.

Durant la reunió he pogut tractar els diversos punts d’interès i cooperació dels dos Estats, especialment en matèria de transports. He defensat que l’aeroport d’Andorra–La Seu pugui comptar amb un punt duaner propi que permeti l’arribada de turistes de fora de l’espai Schengen.

Posteriorment, he participat en l’acte de tall de cinta i inauguració de la ruta a l’aeroport de Madrid acompanyat de la ministra Sánchez; el president d’AENA, Maurici Lucena; el director comercial d’Air Nostrum –la companyia que ofereix els vols–.

 

Aquest es tracta d’una fita anhelada: sempre hem tingut la confiança que l’obertura d’una línia com aquesta seria beneficiosa pel Principat i per extensió per tot el Pirineu, tant per atraure turistes com per afavorir els negocis entre ambdós territoris”. El fet que la infraestructura d’Andorra–La Seu aconseguís durant l’any 2020 l’autorització per realitzar-hi vols instrumentals amb aproximació per GPS –que permeten aterrar-hi tot i el mal temps– és cabdal per a garantir el bon funcionament dels trajectes regulars.

Deixa un comentari